Over Bjorn Heijnen


‘De beste belegging is investeren in jezelf’

Ik ben Bjorn Heijnen en ik ben 26 jaar. In 2011 heb ik de opleiding voor voetreflexologie bij de Bond van Europese Reflexologen behaald.

Het was een lang gekoesterde wens om aan de opleiding voetreflexologie te beginnen. In 2011 ontstond de mogelijkheid om deze stap te maken. Ik switchte van een zorg- naar een welzijnsopleiding en had even een jaar ‘vrij’. In dat jaar heb ik de opleiding tot voetreflexoloog gevolgd en daar heb ik geen moment spijt van gekregen. Ik vind het ontzettend leuk om mensen in mijn praktijk te ontvangen en hen met aandacht ontspanning te kunnen bieden.

Ik was in mijn eerste levensjaren heel veel ziek. Ik was chronisch verkouden en had buisjes in mijn oren. Ik was door alle ziekenhuisbezoeken een angstig kind geworden, had moeite met mij te concentreren en sliep maar een paar uurtjes per nacht.

Mijn moeder volgde in 1995 de opleiding voetreflexologie en begon vanaf de eerste dag mij te behandelen gedurende een half jaar, iedere dag weer. Wat er toen gebeurde, zal ik nooit meer vergeten. Ik begon vanaf de eerste dag beter te slapen en mijn buisjes mochten na drie weken uit mijn oren. Ik was al heel snel niet meer verkouden. Op school werd ik een vrolijker kind en ging meer met mijn leeftijdsgenootjes spelen.

Sindsdien is voetreflexologie niet meer weg te denken uit mijn leven en ik lig graag nog iedere week in de stoel voor een behandeling. Voeten zijn voor mij een grote inspiratiebron en ik ben dankbaar dat ik er veel van heb mogen leren en dat ik nu vanuit deze basis mensen mag helpen weer in hun natuurlijke balans te komen.

Om mij verder te professionaliseren en om meer te weten te komen over de medische achtergronden van lichamelijke en psychische klachten, heb ik in 2016 de opleiding Medische Basiskennis afgerond. In datzelfde jaar ben ik gestart met opleiding VoetreflexPlus™ bij Total Health Academy, zodat ik in de toekomst ook andere vormen van voetreflexologie kan aanbieden.Benieuwd wat voetreflexologie voor u kan betekenen?