Wat is voetreflexologie?

1. Balans tussen lichaam en geest is verstoord

2. Balans herstellen door impulsen

3. Zelfgenezend vermogen geactiveerd

Voetreflexologie of voetreflexzonetherapie is een alternatieve geneeswijze, die erop gericht is om lichaam en geest met elkaar te verbinden en een harmonisch geheel te laten vormen.

Zo werkt het

Spanningen en bepaalde gedachtepatronen kunnen blokkades veroorzaken, waardoor de balans tussen lichaam en geest verstoord raakt. Alle organen, klieren en weefsels hebben zenuwuiteinden in de voeten. Door die zenuwuiteinden impulsen te geven, gaat de energie weer stromen en wordt de natuurlijke balans weer hersteld. De voetreflexoloog geneest niet; met het geven van de behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van de mens geactiveerd.

Klachten verhelpen?

Heeft u klachten en hoopt u deze te kunnen verlichten door middel van voetreflexologie, dan is het raadzaam om gedurende vier weken een kuur te volgen van minimaal één behandeling per week. Zo went het lichaam aan de behandelingen en kan het genezingsproces op gang komen.

In het algemeen worden na ongeveer vier behandelingen effecten zichtbaar: een diepere ontspanning, een verbeterde bloedsomloop, meer energie , meer rust in het hoofd en verlichting van aanwezige klachten. Gemiddeld duurt een kuur met de frequentie van een behandeling per week zo tussen de 4 en 8 weken. Bekijk hieronder waarin voetreflexologie verlichting kan brengen.

Voetreflexologie kan onder andere verlichting brengen bij:

Meer informatie?

Neem gerust contact met mij op, mocht u meer informatie willen.

Voetreflexologie en zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lichaam: je hormonen veranderen en je kunt last krijgen van allerlei zwangerschapsgerelateerde klachten. Voetreflexologie kan deze klachten voor een groot deel verlichten. Zo kan voetreflexologie onder andere ondersteuning bieden bij:

Ook helpt voetreflexologie meestal goed om vocht af te drijven. Voetreflexologie zorgt voor een diepe ontspanning en draagt bij aan het algehele welzijn van moeder en kind.

In 2010 hebben Turkse onderzoekers aangetoond dat voetreflexologie in een laat stadium van de zwangerschap een positief effect heeft op het verminderen van vochtophopingen in de onderbenen.

Tachtig zwangere vrouwen werden verdeeld in twee groepen: de ene groep kreeg vijf dagen lang een voetmassage van twintig minuten; de andere groep kreeg dat niet. Na vijf dagen hadden de vrouwen die de massage hadden ontvangen, een aanzienlijk kleinere omtrek van het onderbeen.

Ervaring uit de praktijk

“De behandelingen van Bjorn heb ik als zeer prettig ervaren. Enerzijds was het echt een moment van ontspanning voor mezelf, anderzijds verminderden de behandelingen ook mijn klachten. De scherpe randjes gingen er al heel snel van af. Of je nu veel of weinig last hebt van zwangerschapskwaaltjes, ik kan Praktijk Bjorn Heijnen absoluut aanbevelen.”

Inge Bronger beviel in februari 2015 van haar dochter Hanna. Tijdens haar zwangerschap heeft ze Praktijk Bjorn Heijnen meerdere malen bezocht voor een voetreflexologiebehandeling.

Voetreflexologie was voor Inge niet nieuw. “In het verleden heb ik vaker gebruik gemaakt van voetreflexologie,” vertelt ze. “Onder andere mijn rug- en nekklachten zijn toen aanzienlijk verminderd. Daarnaast hielp voetreflexologie destijds ook bij de hormonale schommelingen waar ik last van had. Ik heb er veel baat bij gehad.”

Toen de klachten tijdens haar zwangerschap terugkeerden, was voetreflexologie voor haar dan ook een logische keuze. Inge: “De klachten verergerden. Voetreflexologie leek mij een goed idee, al wist ik van te voren niet in hoeverre voetreflexologie ook mijn zwangerschapsgerelateerde klachten zou kunnen verminderen.”

Neem contact op met Praktijk Bjorn Heijnen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coronamaatregelen

Om zo veilig mogelijk te kunnen werken, heeft Praktijk Bjorn Heijnen de volgende maatregelen genomen:

👉🏻  Draag een mondkapje bij binnenkomst. In de behandelstoel mag u deze afzetten;
👉🏻
  Voorafgaand aan de afspraak krijgt u een aantal vragen over je gezondheid. Heeft u bijvoorbeeld last van hoesten, niezen, koorts of benauwdheidsklachten? Wacht dan tot u beter bent, voordat u naar de praktijk komt;
👉🏻  Tussen elke afspraak wordt 15 minuten ingepland, zodat klanten elkaar niet tegenkomen;
👉🏻  Kom op tijd, maar niet te vroeg en blijf na de behandeling niet langer dan nodig;
👉🏻  Bij aankomst wordt u gevraagd om uw handen te wassen of te desinfecteren;

👉🏻
  Houd altijd 1,5 meter afstand;
👉🏻  Er is een transparante afscherming geplaatst tussen de klant en de behandelaar;
👉🏻  Tussen elke behandeling vindt een schoonmaakronde plaats;

👉🏻  Breng een eigen handdoek mee;
👉🏻  De betaling vindt bij voorkeur contactloos plaats (pinnen, overmaken of betaalverzoek).